Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

ΜΕΡΙΚΟΙ ΤΟ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΚΑΥΤΟ


αρχείο λήψης
Μια από τις καλύτερες κωμωδίες ever. H ταινία του Billy Wilder και ένα υπέροχο τρίο πρωταγωνιστών: Τόνυ Κέρτις, Τζακ Λέμον και βέβαια Μέριλιν Μονρόε.  Από το 1959 που πρωτοπαρουσιάστηκε έως τώρα θεωρείται και ψηφίζεται ανάμεσα στις καλύτερες κωμωδίες.
 DSC09930Αυτό το τόλμημα, γιατί περί τολμήματος πρόκειται, η Ελληνική Θεαμάτων με σκηνοθέτη τον Σταμάτη Φασουλή ανέβασαν στο Παλλάς. Ένα από τα πιο ωραία και γκλαμουράτα θέατρα της Αθήνας που μπορούν να σηκώσουν το ανέβασμα μιας τέτοιας παράστασης. Ο κόσμος ψήφισε δαγκωτό την παράσταση. Γιατί έχει καλούς πρωταγωνιστές, έχει κέφι, νάζι, μπρίο, είναι μια ακριβή παραγωγή που αν μη τι άλλο σέβεται τον θεατή. Βέβαια από τη ταινία κρατάει τον βασικό καμβά. Γιατί η παράσταση είναι μια άλλη διαφορετική τελείως version.
 Ο Γιάννης Ζουγανέλης παίρνει επάνω του την παράσταση. Με φοβερή άνεση και κέφι, υποδύεται την Δάφνη. Κίνηση, χάρη, φωνή, αυτοσαρκασμός, και όπως πάντα η άνεση να τα φέρνει όλα στα μέτρα του. Η σκηνή του αρραβωνιάσματος με τον πλούσιο Όσγκουντ Φίλντινγκ ανεπανάληπτη. «Με κάνει να νιώθω ασφαλής».
imagesΤον ερωτύλο εφοπλιστή υποδύεται ο Κώστας Βουτσάς. Δεν μπορούμε να πούμε ότι οι σκηνές εκεί ήταν οι καλύτερες αλλά ο Βουτσάς είναι Βουτσάς και με κότερο ή χωρίς κότερο μπορεί να βγάλει γέλιο. Ο Αθερίδης μάλλον χλωμός στον ρόλο. Το προσπαθεί αλλά δεν τον βοηθάει η φωνή και η κίνηση. Η σύγκριση με τον Τόνυ Κέρτις συντριπτική εις βάρος του. Η Μακρυπούλια έχει να ανταγωνισθεί έναν μύθο.  Δύσκολος πολύ ο ρόλος. Όχι υποκριτικά αλλά πάντα σε σύγκριση με την Μέριλιν. Τραγουδάει καλούτσικα, κατάφερε τα χορευτικά αλλά το νάζι, η τσαχπινιά , η αφέλεια, η αθωότητα και η θηλυκότητα της Μέριλιν δεν φτάνονται. Η απόδοση των τραγουδιών στα ελληνικά μάλλον δεν βοήθησε καθώς τα τραγούδια αυτά είναι θρυλικά και τα έχουμε συνηθίσει μάλλον στην αυθεντική του εκτέλεση.
Από τους άλλους ηθοποιούς πολύ καλή η τετράδα των μαφιόζων και κυρίως του Λευτέρη Ελευθερίου σε παραλλαγή του Νονού.
 Τα κοστούμια της Ντένης Βαχλιώτη εξαιρετικά και είναι στα μεγάλα συν της παράστασης. Απόλυτα ταιριαστά με το στυλ και το ύφος της παράστασης, ανταγωνίζονται κοστούμια μεγάλων παραστάσεων του εξωτερικού. Τα σκηνικά των Γιώργου Γαβαλά και Γιάννη Μουρίκη, επίσης εντυπωσιακά και πολύ λειτουργικά, εντυπωσιάζουν. Φοίνικες, τρένα, ξενοδοχεία, παραλίες όλα πάνω στη σκηνή. Η χορογραφία του έμπειρου Φωκά Ευαγγελινού προσθέτει τη δική της νότα όπως και η μουσική με τη διεύθυνση του Αλέξη Πρίφτη.
 DSC09913Μια ευχάριστη παράσταση, αξιοπρεπής και έντιμη σε έναν ωραίο χώρο. Την παρακολουθείς ευχάριστα, γελάς και διασκεδάζεις κάτι που έχουμε ανάγκη, ιδιαίτερα τέτοιες ημέρες. Θα βάλετε τα καλά σας και θα πάτε. Στο διάλειμμα πάρτε ένα ποτήρι σαμπάνια και χαζέψτε το χριστουγεννιάτικο δέντρο έξω από το City Link και τα λαμπιόνια που αναβοσβήνουν. Μέρες που είναι! Κλείστε το μάτι στην μπουρμπουλήθρα που ανεβαίνει και σιγοτραγουδήστε μαζί με την Σούγκαρ.




Δείτε ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου