Σάββατο 13 Απριλίου 2013

ΤΟ ΞΕΡΑΤΕ ΟΤΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΟ ΠΑΛΑΤΑΚΙ (ΚΥΒΕΡΝΕΙΟ) ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ;






EΜΕΙΣ ΤΟ ΜΑΘΑΜΕ ΜΕ ΑΣΧΗΜΟ ΤΡΟΠΟ!!!
 
Ο παραλιακός δρόμος που ενώνει τη Σοφούλη με τη Νέα Κρήνη είναι ένας από τους ωραιότερους δρόμους για να κάνετε την απογευματινή σας βόλτα περπατώντας ή με ποδήλατο. Γι' αυτό τον επιλέγουν και πολλοί κάτοικοι της περιοχής.


Περπατώντας σήμερα και τραβώντας, ως συνήθως φωτογραφίες από το ωραίο δειλινό, έφτασα στο ύψος του  κτιρίου γνωστού ως Κυβερνείο ή Παλατάκι.


Το κτίρο είναι χτισμένο σε ένα από τα ωραιότερα σημεία της Θεσσαλονίκης.


 Εγκαταλελειμμένο δυστυχώς φαίνεται να ρημάζει.

Ανήκει στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, και το χρησιμοποιούσαν κατά καιρούς ως κατοικία οι εκάστοτε Υπουργοί.


Περπατώντας και τραβώντας λοιπόν φωτογραφίες έφτασα και στην πλευρά της κεντρικής εισόδου

 και θέλησα να τραβήξω και την μπροστινή πλευρά του οικοδομήματος. Ο ουρανός ήταν εντυπωσιακός!

 Και εκεί αρχίζουν τα περίεργα. Ένας αστυνομικός, ο οποίος και εικονίζεται, εμφανίστηκε και άρχισε να μου φωνάζει δυνατά κουνώντας μου τα χέρια ότι απαγορεύονται οι φωτογραφίες. 
Μάλλον σε έντονο ύφος του απάντησα και εγώ, ότι δεν υπάρχει πουθενά καμιά απαγορευτική πινακίδα, ότι είναι ένα δημόσιο κτίριο και όχι μια στρατιωτική περιοχή και τον αγνόησα. 
Το θεώρησα όμως απαράδεκτο να απαγορεύεται σε πολίτες, για ανεξήγητους λόγους  και χωρίς δικαιολογία, να βγάζουν φωτογραφίες τα δημόσια κτίρια που ανήκουν στην πόλη μας.


Καλά θα κάνουν οι τοπικές αρχές και το υπεύθυνο Υπουργείο  να πληροφορήσουν στα αστυνομικά όργανα, που φυλάσσουν το Κυβερνείο,  ότι το κτίριο δεν κινδυνέυει από τις φωτογραφίες αλλά μάλλον από την εγκατάλειψη και την αδιαφορία των ιθυνόντων.

Είναι ένας χώρος που ανήκει στους πολίτες και θα πρέπει όχι μόνο να μπορούμε να τον φωτογραφίζουμε αλλά δικαιούμαστε να τον απολαμβάνουμε με όποιον τρόπο τελικά μπορέσει να αξιοποιηθεί ο χώρος.
Και αν είναι ανίκανοι να τον αξιοποιήσουν τότε ας τον αφήσουν τουλάχιστον ελεύθερο και ανοιχτό να μπορούμε να απολαμβάνουμε το ηλιοβασίλεμα της όμορφης πόλης μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου