Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΩ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΣΙΝΕΦΙΛ

Δείτε αφιερώματα και απολαύστε ταινίες από το ΟΞΥΓΟΝΟ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 
Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2012, στις 8 μ.μ.
Η παρακολούθηση (Following, 1998) του Κρίστοφερ Νόλαν
Η εμμονή και το φετίχ της παρακολούθησης, η αναζήτηση της ταυτότητας. Ένας άντρας περπατά σε ζοφερά μονοπάτια και γουστάρει. Όταν όλα πάνε στραβά, γυρισμός δεν θα υπάρξει.

Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2012, στις 8 μ.μ.
Ο τέταρτος άνθρωπος (De vierde man, 1983) του Πολ Βερχόφεν
Άμστερνταμ. Δυο άντρες και μια γυναίκα σ’ ένα ασφυκτικό σύμπαν αμφισβήτησης κι εσωστρεφούς σεξουαλικότητας. Συμβολισμοί χριστιανικής ψύχωσης και το όραμα του Βερχόφεν καθηλώνει.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ
Adaptations –  Όταν οι λέξεις γίνονται εικόνες
Μια σχέση άρρηκτη και διαχρονική. Μια σύζευξη που γεννά αριστουργήματα και καθηλώνει. Ο κινηματογράφος προστρέχει στις λογοτεχνικές σελίδες, βυθίζεται σε αυτές και αναδύεται ατόφιος αλλά και μπολιασμένος, ακέραιος αλλά και εμπλουτισμένος. Τρία λογοτεχνικά διαμαντάκια των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ που έλαμψαν και μέσα στη σκοτεινή αίθουσα.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2013
Urban darkness – Όταν η πόλη σκοτεινιάζει
Όταν η πόλη σκοτεινιάζει στους δρόμους έρπουν οι άνθρωποι σαν σαύρες. Οι απόκληροι βγαίνουν από τους υπόνομους και περιφέρουν τη μοναξιά τους αναζητώντας μιαν άλλη σάρκα για να τραφούν. Ίσως πίσω από κάποιο τσιμέντο να κρύβεται η λύτρωση, ίσως και όχι. Τρεις ταινίες για την ανθρώπινη απόγνωση στην αστική νύχτα, μια νύχτα που δεν έχει για όλους το ίδιο χρώμα.

Οι προβολές θα πραγματοποιούνται στο πατάρι του ΟΞΥΓΟΝΟΥ κάθε Τρίτη, στις 8 το βράδυ. Την επιλογή και την παρουσίαση των ταινιών επιμελούνται οι συντάκτες του CineDogs.gr.
ΟΛΥΜΠΟΥ 81
T.K. 546 31
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
T: 2310 26 00 85



ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Οι συντάκτες του CineDogs.gr είναι ο Σωτήρης Μπαμπατζιμόπουλος και ο Γιώργος Παπαδημητρίου. Κείμενά τους σχετικά με τον κινηματογράφο δημοσιεύονται στην καθημερινή εφημερίδα ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (www.typosthes.gr).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου